perjantai 27. heinäkuuta 2012

Hylättyjä mestoja

Hylättyjä
mestoja


Mun on jo pitkään tehnyt mieli päästä tutkailemaan muun muassa Chernobylin onnettomuuden autioittamaa Prypiatia, sekä Sanzhin ufokylän raunioita, mutta nyt matkakohteiden määrä on kasvanut potenssiin monta. Törmäsin nimittäin eräänä päivänä Artificial Owl -nimiseen nettisivuun, joka esittelee kaikenlaisia ihmisen taakseen jättämiä rakennelmia.

Mehustelevien kuvien lisäksi Artificial Owl on kerännyt useimpien kohteiden koordinaatitkin otsikoidensa alle, joten tutkimusmatkalle lähtö ei olis mitenkään mahdotonta...

Mikäli sitä nyt alkuun kuitenkin tyytyy vain kuviin ja mielessä käytäviin matkoihin, on alla pieni poiminta upeimmista sivuston syövereistä vastaantulleista kohteista.
Kiehtova betonimöykky. Keep out, danger — jotenkin etenkin nuo tuollaiset ohjeistukset ja varoitukset tekevät tästä kiinnostavan. Viestejä menneisyydestä.

→ AVAA ARTIFICIAL OWLISSA
"Dead Giant"

toisen maailman-
sodan bunkkeri
Kokonainen kaupunki autiona, mä niiiin haluan tonne. Oishan toi nyt tosissaan puhuen varmasti pirun kuumottava mesta, mutta silti.

Kuvia katellessa alkaa heti miettimään millasta tuolla on ollu, millasta jengiä ja mitä ne on puuhaillu. Esmerkiks toi sisäpihakuva on ihan himmee. Miten tuol onkaan ollu jengiä partseilla jne. Huhu.

→ AVAA ARTIFICIAL OWLISSA
Hashiman
kummitussaari
Tässä taas on ehkä hienointa toi luonto, ja etenkin ajatus siitä miten luonto on ottamassa omansa takasin. Kelaa miltä vaikka joku Rautatieasema näyttäis sadan vuoden päästä, jos sen jättäis niille sijoilleen? Niiiinpä.

→ AVAA ARTIFICIAL OWLISSA
Hyvin entinen
laivatehdas
+ Tässä vielä ihan muutama tsekkaamisen arvoinen, joihin olen törmännyt. Ja näitä löytyy vaan lisää ja lisää, ja jokasta voisin fiilistellä loputtomiin. Puhumattkaan sitten tuolla ulkona jossain olevista paikoista.

Pakko vielä sanoa, että kelatkaa nyt vaikka tota kommunismin muistomerkkiä. Ihan sairasta, ihan unohdettu setti. Eikä tosta edes ole pitkä aika. Mitähän meistä jää jälkeen, mitä me unohdetaan?

→    Kommunismin muistomerkki
→    Menneiden aikojen matkakohde
→    Muinainen vesieläinpuisto
→    Entinen sukellusvenetukikohta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mukαmαs



mukms.blogspot.com
Mukαmαs on blogi, joka tarjoaa oman vilpittömän näkökulmansa mm. graffittiin, kulttuuriin ja tyyyyliin.

lue lisää ...